Flexwonen in Domburgs Schuitvlot

Een jaar geleden is onze samenwerking met Villex gestart. Hiervoor verhuurden wij specifiek aan studenten, maar Villex stelde voor onze doelgroep uit te breiden door mede te gaan verhuren aan arbeidsimmigranten. Eerst waren wij hier sceptisch over, maar wonder boven wonder blijkt dit een groot succes te zijn. Het blijkt een goede mix, de bewoners/huurders houden elkaar in balans. De sfeer is prima, wij krijgen slechts lovende berichten hierover. Ons pand telt 11 verhuurunits en er staat zelden een kamer leeg!
Eigenaar Domburgs Schuitvlot

Midden in het centrum van Middelburg aan het Domburgs Schuitvlot, staat een volledig gemeubileerd woning. Villex is ingeschakeld om het pand een (tijdelijke) functionele invulling te geven, zo is er gekozen om het Flexwonen concept toe te passen. De woning biedt huisvesting aan verschillende doelgroepen.

Het pand

Het pand heeft 11 onzelfstandige kamers waarvan de afmetingen variƫren van 12 tot 23 m2. Elke kamer is minimaal voorzien van raambekleding, lampen, een bed met beddengoed, een linnenkast en een bureau met bureaustoel. Het hart van het gebouw is de ruime gezamenlijke woonkamer waar iedereen samenkomt. De woonkamer beschikt over een werkruimte en een grote keuken die is voorzien van inbouwapparatuur. Verder is er in het pand een wasruimte aanwezig, vier nette badkamers en vijf aparte toiletten en een grote tuin met fietsenstalling.

Flexwonen concept

Villex draagt het volledige beheer van het pand en heeft hier het Flexwonen concept toegepast. Dit concept biedt op flexibele wijze tijdelijke huisvesting aan verschillende doelgroepen. Hierbij kan er worden gedacht aan: studenten, arbeidsmigranten en alleenstaande.

Het Flexwonen concept is niet alleen een ideale oplossing voor de bewoner maar heeft vele voordelen voor u als vastgoedeigenaar:

  • Het biedt een tijdelijke bestemming aan uw leegstaand vastgoed;
  • Zorgt voor een snelle invulling van uw pand omdat de huisvestingsvraag bij deze doelgroepen hoog is;
  • Flexibele contracten: tijdelijke verhuur op basis van de leegstandswet of op basis van bruikleen;
  • Uw pand is optimaal beveiligt door bewoning;
  • Het levert rendement op.

De rol van Villex

Villex verzorgt het volledige beheer, waarbij ieder project een vaste consulent heeft. De toegewezen consulent voert woning- en wijkcontroles uit, is het vaste aanspreekpunt voor alle bewoners en helpt bij reparatieverzoeken.

Heeft uw leegstaand vastgoed een snelle, tijdelijke invulling nodig en wellicht waarbij rendement gegarandeerd is? Villex biedt altijd een oplossing om maat. Neem contact met ons op!

Terug naar overzicht