Leegstandsbeheer Gemeenten

De Woondiversiteit

Het aantal sociale huurwoningen daalt, de vraag naar woonruimte bij spoedzoekers stijgt. Mensen die snel op zoek zijn naar een woning, maar niet in aanmerking komen voor urgentie kunnen geen kant op en moeten zelf op zoek naar een alternatief. Mensen in scheiding, vergunninghouders, studenten maar ook starters behoren onder andere tot deze groep en staan doorgaans te kort inschreven om een sociale huurwoning te vinden. Hoe kunnen we deze mensen toch voorzien van een woonruimte? Hoe creëren we aanbod? Vanuit deze vraag is ‘De Woondiversiteit’ ontstaan, een project waarbij mensen met diverse achtergronden en culturen samen wonen.

Terug naar overzicht

Hoe komt De Woondiversiteit tot stand?

1. Uw gemeente heeft een huisvestingsvraag.

 

Villex

2. Start met het analyseren van deze vraag.

3. Opzoek naar lokale samenwerkingen; welke partijen kunnen bijdragen aan een optimaal resultaat?

4. Onderzoek; op gebied van vastgoed, mogelijke locaties, oplossingen.

5. Transformatie; vastgoed transformeren naar juiste woonbestemming inclusief voorzieningen.

6. Exploiteren en beheren; voor langere termijn samen met lokale partijen.

Zelfbeheer

In de Woondiversiteit draait het om zelfbeheer. Het zelf en samen doen. Het is een plek waar wordt gebouwd aan een community. Dit betekent dat er activiteiten worden georganiseerd voor en met elkaar en dat er samen wordt gezorgd voor een schone en veilige leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt.

De Woondiversiteit is een project waarbij mensen met allerlei verschillende achtergronden elkaar stimuleren, helpen bij persoonlijke ontwikkeling en werken aan een mooie toekomst. Benieuwd hoe wij dat zelfbeheer organiseren? Of wilt u een keer kijken in één van deze projecten?

 

Laat uw gegevens achter en er wordt contact met u opgenomen.

Voor grote en kleinere gemeenten

Villex werkt al een lange tijd samen met gemeenten bij het huisvesten van onder andere arbeidsmigranten, statushouders, studenten, starters en alleenstaande moeders. Door het toevoegen van flexibele huisvesting aan het huidige systeem, ontstaat er een tijdelijke oplossing voor deze groepen.

Het sociale woonproject De Woondiversiteit wordt al op veel plaatsen in Nederland toegepast. Zo is er een Woondiversiteit in DelftAmsterdam, Bloemendaal, Alphen aan den Rijn,  Middelburg, Barendrecht, Leiden en Nijmegen.

Lees hier meer over leegstandsbeheer voor gemeenten.