De Jazz Woondiversiteit

Villex opende op 1 juli 2020 De Jazz Woondiversiteit in Alphen aan den Rijn. De Jazz Woondiversiteit is ontstaan uit een samenwerking met woningcorporatie Woonforte. Op de locatie van het voormalig pand van GGZ Rivierduinen, gaat Woonforte 164 sociale huurwoningen bouwen. De Jazz Woondiversiteit is een project voor Alphense jongeren die op zoek zijn naar een betaalbare woonruimte in deze tijd van woningnood.

Jazz wat staat voor Jonge Alphenaren Zoeken Zelfstandigheid is een bijzonder concept wat bijdraagt aan de zelfstandigheid van jonge Alphenaren. 

In 2020 heeft Villex het voormalig gebouw van GGZ Rivierduinen getransformeerd naar De Jazz Woondiversiteit. Het pand bestaat uit 124 kamers met 7 gedeelde woonkamers/leefkeukens verdeeld over 9 units. Ook beschikt het pand over een gymzaal en spelletjeshal waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

Naast reguliere bewoners heeft Villex ook ‘Captains’ geselecteerd. De captain is verantwoordelijk voor de verdieping of unit en zorgt er op zijn of haar manier voor dat De Woondiversiteit het doel van community building bereikt. Een captain verantwoordelijkheid kan bijvoorbeeld zijn extra goed opletten op veiligheid, schoonmaak of tuinonderhoud. In ruil voor deze verantwoordelijkheid ontvangt de captain een huurkorting. 

Lees hier het interview met Linda, de eerste bewoner & captain van het project. 

Naast captains zijn er ook twee huismeesters. Geert is de inwonende huismeester van De Jazz Woondiversiteit en daarmee één van de twee huismeesters op deze locatie. Samen met zijn collega Nico (de huismeester die in dienst is bij Villex) zorgt hij ervoor dat de woonomgeving op orde, veilig en hygiënisch blijft. 

Lees hier het interview met Geert. 

Terug naar overzicht