Villex wint aanbesteding Gemeente Leiden

Villex transformeert Leidse Stadsbouwhuis tot ‘De Groene Woondiversiteit’.

Villex Vastgoedbescherming neemt het leegstandbeheer op zich van het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72 in Leiden als de gemeente Leiden januari 2020 verhuist naar het stadskantoor naast het station. Na een selectieprocedure heeft de gemeente Leiden de opdracht voor het beheer gegund aan Villex, dat met het idee kwam voor ‘De Groene Woondiversiteit’. Villex start vanaf januari 2020 met de transformatie van het pand.

 

De Groene Woondiversiteit

Villex Vastgoedbescherming wil van het Stadsbouwhuis tijdelijk het middelpunt van de wijk maken, dat goed aansluit op het naastgelegen Energiepark en ‘Nieuwe Energie’. De leegstandbeheerder heeft hiervoor ‘De Groene Woondiversiteit’ bedacht. Een concept waarbij bewoners leren van elkaars cultuur, eigenschappen, kennis en kunde.
Het Stadsbouwhuis biedt straks tijdelijke woon- en werkruimte voor ongeveer 95 personen. Ook hierbij staat diversiteit centraal: de woningen zijn bedoeld voor een mix aan doelgroepen denk aan studenten, spoedzoekers en starters op de woningmarkt. Villex wil werken, wonen en ontspanning combineren met groen, zo komen er geveltuinen en moestuinen op de terrassen. Ook biedt het concept ruimte voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Rob Olivier, directeur van Villex over het concept: “De Groene Woondiversiteit Leiden wordt de meest groene Woondiversiteit van Nederland waar men kan wonen, werken, studeren, tuinieren en samen komen.”

Planning

Vanaf januari 2020 gaat de verbouwing van start. De eerste bewoners zullen dan ook het eerste kwartaal al kunnen inhuizen. Villex neemt het beheer van het Stadsbouwhuis voor een periode van minimaal 1 jaar op zich.

Villex

Villex Vastgoed bescherming is naast een leegstandbeheerder geen onbekende speler op het gebied van transformaties en lanceert met ” De Groene Woondiversiteit” de zesde Woondiversiteit in Nederland. Zo werd eerder dit jaar in samenwerking met de Gemeente Amsterdam De Woondiversiteit in het centrum van onze hoofdstad geopend.

Interesse om deel te nemen aan dit project? Villex zoekt nog bewoners en creatieve ondernemers. Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen via 088-5320000.

Meer lezen over De Woondiversiteit? Klik hier. 

Terug naar overzicht