De JAZZ Woondiversiteit in Alphen, Geert is de inwonende huismeester op locatie en vertelt er meer over

Sinds juli 2020 is De JAZZ Woondiversiteit in Alphen aan den Rijn een project voor mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke en daardoor betaalbare woonruimte in tijd van woningnood.

JAZZ wat staat voor Jonge Alphenaren Zoeken Zelfstandigheid is een bijzonder concept wat bijdraagt aan de zelfstandigheid van jonge Alphenaren en waar je voor een betaalbaar bedrag toch op een mooie locatie woont.

Geert is de inwonende huismeester van De Jazz Woondiversiteit en daarmee één van de twee huismeesters op deze locatie. Samen met zijn collega Nico (de huismeester die in dienst is bij Villex) zorgt hij ervoor dat de woonomgeving op orde, veilig en hygiënisch blijft.

Vorige week heeft Geert zijn sleutel ontvangen. We vroegen hem naar zijn verwachtingen als inwonend huismeester van De Jazz Woondiversiteit.

Ha, Geert leuk! Welkom. Vertel eens wat over jezelf. Wie ben jij en wat zijn je hobby’s?

Hoi! Ik ben Geert, 51 jaar en ik ben één van de nieuwe huismeesters van De Jazz Woondiversiteit. Mensen omschrijven mij als een eerlijk en positief persoon. Ik denk ook dat deze eigenschappen goed van pas zullen komen tijdens mijn rol als huismeester. Veder ben ik echt iemand met groene vingers, in het dagelijks leven ben ik hovenier en heb ik daarnaast nog een moestuin. Ook hou ik van een wijntje met lekker eten, snowboarden en lezen.

Hoe ben je terecht gekomen bij De Jazz Woondiversiteit?

Ik woon al jaren antikraak, ik heb dus ook in veel verschillende projecten gewoond, soms alleen en soms met anderen. Met meerdere mensen in één pand wonen vind ik super gezellig. Nadat ik de opzegging kreeg van mijn huis ben ik direct op zoek gegaan en kwam ik De Jazz Woondiversiteit tegen.

En wat sprak je precies aan, aan De Jazz Woondiversiteit?

In mijn laatst huisje woonde ik dus alleen en had ik geen buren. Het samenwonen met anderen is voor mij top, ik vind het leuk en gezellig om weer een hoop mensen om me heen te hebben. Ik zag dat er een huismeester nodig was voor het project, hier heb ik mij meteen voor aangemeld. Met mijn rol als huismeester wil ik er ook voor zorgen dat we samen met alle bewoners er een leuke en gezellige woonomgeving van maken en dat iedereen met plezier in dit project woont.

Kun je ook iets vertellen over de sfeer binnen het gebouw en wat je hier aan wilt bijdragen?

Over het algemeen is het heel gezellig, er zijn echter maar een handjevol bewoners die minder ‘gezellig’ zijn. Als we er samen voor gaan en staan, weet ik zeker dat het met iedereen gezellig wordt.

Waar kunnen bewoners bij jou voor terecht?

Ik zou het leuk vinden om met alle bewoners kennis te maken! Ik zou tegen hun willen zeggen: ‘’loop gerust even langs, je kunt altijd terecht voor een praatje en/of een bakkie koffie. Als er problemen zijn app mij gerust, dan gaan we samen naar een oplossing kijken.’’

Wanneer is jouw rol als bewoner/ huismeester geslaagd?

Als iedereen met veel plezier in De Jazz Woondiversiteit woont. Dit moeten we natuurlijk samen doen. Dus wanneer corona voorbij is, lijkt het mij ook vooral leuk om met de bewoners gezamenlijke activiteiten te gaan doen.

Nieuwsgierig geworden?

Villex heeft nog kamers beschikbaar in dit project! Wil jij als Captain of reguliere bewoner deelnemen aan het project De Jazz Woondiversiteit? Grijp je kans en meld je aan om zeker te zijn van jouw woonruimte.

Terug naar overzicht