Workcheap Ridderkerk Villex

Workcheap Ridderkerk

Gemeente Ridderkerk is een vooruitstrevende gemeente met divers vastgoed in de portefeuille. Zo ook dit voormalige gebouw aan de Koninginneweg, dat voorheen als ROC en huishoudschool heeft gediend.

Dit pand heeft een diepgewortelde geschiedenis in het dorp opgebouwd, waardoor de gemeente het een functionele laatste invulling wilde geven met toepassing van het Workcheap concept.

Het project

De voormalige huishoudschool van Ridderkerk stond sinds december 2013 leeg. Het pand staat op de plek waar in de toekomst een tramlijn zal komen. Wat vast staat, is dat het pand gesloopt zal worden. De sloopdatum van het pand is op dit moment nog niet bekend. De gemeente Ridderkerk wil verval of kraak van het pand voorkomen. Villex is ingeschakeld om het pand een (tijdelijke) functionele invulling te geven in de stad.

Onze oplossing

Dit historische pand heeft een compleet nieuwe invulling gekregen met het concept Workcheap. Startende ondernemers en creativiteit staan hierbij centraal, waardoor een enthousiaste mengelmoes is ontstaan in het pand. De school wordt op basis van antikraak aangeboden aan (startende) ondernemers en kunstenaars, die tegen een lage vergoeding gebruik kunnen maken van het schoolgebouw. In het gebouw heeft Villex een volledig nieuw leidingsysteem aangelegd en gezorgd voor een aangesloten en functionerende cv-ketel. Dit alles op kosten van Villex, waardoor de gebruiker van alle gemakken voorzien kan werken in het pand. Naast de investering is de dienstverlening van Villex voor de gemeente Ridderkerk kosteloos.

Terug naar overzicht