Groen Leiden project villex

De Groene Woondiversiteit Leiden

Villex Vastgoedbescherming heeft het leegstandbeheer op zich van het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72 in Leiden. Na een selectieprocedure heeft de gemeente Leiden de opdracht voor het beheer gegund aan Villex, dat met het idee kwam voor ‘De Groene Woondiversiteit’. Villex is vanaf januari 2020 gestart met de transformatie van het pand.

De Groene Woondiversiteit

Villex Vastgoedbescherming heeft van het Stadsbouwhuis tijdelijk het middelpunt van de wijk gemaakt, dat goed aansluit op het naastgelegen Energiepark en ‘Nieuwe Energie’. De leegstandbeheerder heeft hiervoor ‘De Groene Woondiversiteit’ bedacht. Een concept waarbij bewoners leren van elkaars cultuur, eigenschappen, kennis en kunde.
Het Stadsbouwhuis biedt tijdelijke woon- en werkruimte voor ongeveer 95 personen. Ook hierbij staat diversiteit centraal: de woningen zijn bedoeld voor een mix aan doelgroepen denk aan studenten, spoedzoekers en starters op de woningmarkt. Villex wil werken, wonen en ontspanning combineren met groen, zo komen er geveltuinen en moestuinen op de terrassen. Ook biedt het concept ruimte voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.Rob Olivier, directeur van Villex over het concept: “De Groene Woondiversiteit Leiden wordt de meest groene Woondiversiteit van Nederland waar men kan wonen, werken, studeren, tuinieren en samen komen.

Planning

Vanaf januari 2020 is de verbouwing van gestart.  Villex neemt het beheer van het Stadsbouwhuis voor een periode van minimaal 1 jaar op zich.

Over Villex

Villex Vastgoed bescherming is naast een leegstandbeheerder geen onbekende speler op het gebied van transformaties en lanceert met ” De Groene Woondiversiteit” de zesde Woondiversiteit in Nederland. Zo werd eerder dit jaar in samenwerking met de Gemeente Amsterdam De Woondiversiteit in het centrum van onze hoofdstad geopend.

Interesse om deel te nemen aan dit project? Villex zoekt nog bewoners en creatieve ondernemers. Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen via 088-5320000.

Meer lezen over De Woondiversiteit? Klik hier.

Terug naar overzicht