Het Coronavirus: Villex neemt maatregelen

Of wij nog ‘gewoon’ werken en of alles nog doorgaat? Jazeker! Alleen wat aangepast.

Gezien de voorzorgsmaatregelen die genomen worden in Nederland tegen het coronavirus willen wij jouw veiligheid en die van onze medewerkers voorop stellen.

Coronavirus afbeelding

Samen zijn we verantwoordelijk om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom zullen wij zoveel mogelijk fysieke afspraken wijzigen naar telefonische- of Skype afspraken, met een aantal uitzonderingen zoals bezichtigingen en in- en uitchecks. Tijdens deze afspraken nemen wij alle maatregelen om hygiënisch te werken om besmettingen te voorkomen.

Iedereen met milde klachten zoals: hoesten, verkoudheid, keelpijn of koorts wordt geacht thuis te blijven. Als je één of meerdere van deze klachten hebt verzoeken wij jou de afspraak te annuleren. Andersom geldt: Villex medewerkers werken ook niet bij één of meerdere van deze klachten.

Welke maatregelen neemt Villex?

 • Medewerkers van Villex werken zoveel mogelijk vanuit huis hierdoor kan het voorkomen dat we iets langere wachttijden hebben aan de telefoon dat je van ons gewend bent.
 • Ons hoofdkantoor in Barendrecht en ook onze vestigingen in Middelburg en Haarlem zijn alleen geopend voor sleuteluitgifte, waar telefonisch contact aan vooraf is gegaan.

Afspraken: intakegesprekken, bezichtigingen, sleuteloverdracht

 • Intakegesprekken vinden alleen nog plaats via Skype. Je kunt zelf een afspraak maken in Mijn Villex of neem contact op via 088-5320000 (bel of Whatsapp).
 • Mocht er om de uitzonderlijke reden toch een fysieke afspraak plaatsvinden, dan worden er geen handen geschud en houden we 1,5 meter afstand.
 • Bezichtigingen gaan door op locatie daarvoor geldt: je gaat alleen de woning bezichtigen. In geval dat er meerdere mensen komen kijken, gaat dit één voor één en houden we buiten 1,5 meter afstand van elkaar. Villex wacht buiten en is uiteraard beschikbaar voor vragen na de bezichtiging.
 • Indien je een incheck/sleuteloverdracht hebt, nemen wij telefonisch contact met je op om te bespreken waar (kantoor of locatie).

Voor alle bewoners

 • Tot nader bericht voert Villex geen woningcontroles uit.
 • Villex brengt geen bezoek meer aan seniorencomplexen. In deze complexen zijn COVID-19 posters met maatregels opgehangen.
 • Houd er rekening mee dat reparatieverzoeken langer kunnen duren dan normaal. Mocht er wel een monteur komen, maar heb je gezondheidsklachten? Bel dan de afspraak af.

Voor bewoners in een verzamelpand

 • Voor grote verzamelpanden waar faciliteiten met meerdere mensen gedeeld worden als keuken en badkamer is hygiëne en het naleven van de RIVM regels extreem belangrijk! In deze panden tref je dan ook posters met maatregelen en wordt nauw contact gehouden via whatsapp met te volgen instructies.
 • Wij verwachten van onze bewoners dat zij de regels van het RIVM serieus nemen en naleven. Mochten wij er onverhoopt toch achter komen dat je met meer dan 3 mensen in je kamer zit, dan zijn wij genoodzaakt jou een officiële waarschuwing te geven.

Vragen?

Bel of whatsapp naar 088-5320000. Het kan bij onze klantenservice drukker zijn, waardoor je langer in wacht staat dan dat je normaal van ons gewend bent. Dat is vervelend! Wij werken hard om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Je kunt je vragen uiteraard ook appen naar hetzelfde nummer.

En verder… pas allemaal een beetje op elkaar en wees lief voor elkaar in deze moeilijke tijden.

Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) is te vinden op de site van het RIVM: rivm.nl.

Terug naar overzicht