Een oproep aan alle creatieve Rotterdamse (startende) ondernemers!

Ben jij kunstenaar, tattoo artist, kapper of misschien wel een startende modeontwerper en op zoek naar een werkruimte die je net zo uniek is als jouw onderneming? Lees dan snel verder!

Wij hebben een werkplek met genoeg (opslag)ruimte, die jij helemaal kunt inrichten naar jouw eigen creatieve stijl. En dat op een locatie met een bijzonder verleden, het zijn namelijk de operatiekamers van het voormalig Havenziekenhuis in Rotterdam!

Over het Hospitaal

Het Havenziekenhuis is een historische plek op een historische locatie. Al vanaf de opening in 1927 worden er hier bijzondere herinneringen gemaakt. De zeelieden die begin 20e eeuw terug kwamen met tropische ziekten, de tweede wereld oorlog waarbij het pand in de frontlinie lag maar niet werd getroffen, maar ook het onderdak wat het pand de afgelopen jaren bood aan maar liefst zes verschillende ziekenhuizen uit de regio.

Vanaf mei 2021 zijn de ziekenhuizen vertrokken en is er een nieuwe gebruiker van het ziekenhuis: de startende Rotterdammer. Zo wonen er momenteel al meer dan 120 studenten, starters en statushouders in Het Hospitaal.

Het is opnieuw een plek waar herinneringen worden gemaakt door bewoners maar ook door ondernemers. Daarom zijn wij op zoek naar jou! We hebben al mooie werkruimtes kunnen bieden aan: een schoonheidsspecialist, een tattoostudio en diverse kunstenaars. Maar er zijn nog diverse andere plekken beschikbaar. Ook hebben we op de tweede verdieping nog de gehele operatiekamers vrij, dit is meer dan 500m2 aan werkruimte.

De operatiekamers

Voor de operatiekamers zijn we op zoek naar iemand of meerdere ondernemers die een bijzondere invulling kunnen geven aan deze unieke locatie. Is jouw onderneming minstens zo uniek als de locatie? Stuur dan jouw idee naar ons op. Uit alle ondernemers die zich aanmelden kiezen wij degenen die het best bij het concept passen en iets extra’s kunnen geven aan de locatie en/of voor de studenten die er wonen of bijvoorbeeld een maatschappelijke bijdrage leveren aan de statushouders.

Waar moet jouw idee aan voldoen?

Een motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw idee voor de locatie is en hoe je bijdraagt aan het project, maar ook waarin je verteld wat je er voor over hebt om jouw onderneming op deze locatie te vestigen. Dit kan een financiële vergoeding zijn voor het aantal m2 wat je inneemt, maar mag ook op een andere unieke manier worden ingevuld.

Pitch jouw idee aan Villex! Stuur jouw pitch naar marketing@villex.nl, maar wacht niet te lang want vol=vol.

Terug naar overzicht