Vastgoed transformatie

Transformatie gaat over in beheer

Het Gewest transformatie bank zithoek

In Nederland staan er veel scholen, kantoorpanden en vastgoed van maatschappelijke instellingen leeg die niet meer gebruikt worden voor oorspronkelijke doeleinden. Tegelijkertijd is er grote behoefte aan woonruimte voor bijzondere doelgroepen en is er vraag naar flexibele en goedkope werkruimte. Door (leegstaand) vastgoed te transformeren krijgt het vastgoed onder andere een maatschappelijke meerwaarde, hierbij ligt de focus op huisvesting van studenten, starters en statushouders of een combinatie hiervan. Villex begeleidt de transformatie vanaf de tekentafel tot de uitvoering en ingebruikname van het vastgoed.

Transformatie gaat over in beheer

Villex is sinds 2004 actief als vastgoedbeheerder en heeft haar expertise in transformatie vergroot wat heeft geleid tot het succesvol realiseren van onder andere de concepten: De Woonuniversiteit, Workcheap en De Woondiversiteit.

Villex neemt hierin het initiatief, bedenkt het concept en voert een risicio analyse uit (marktonderzoek en toetst de financiële-, technische en juridische haalbaarheid). Tijdens de transformatie bewaakt Villex de planning en kwaliteit, na oplevering kan Villex tevens het volledige beheertraject uitvoeren van het werven en selecteren van kandidaten tot technisch beheer en onderhoud.

De Woonuniversiteit, Leiden

Als investeerder en uitvoerder heeft Villex ervaring met onder andere het verbouwen van een voormalig ROC-pand in Leiden tot 80 studenteneenheden.

Het Gewest, Dordrecht

Een voormalig kantorencomplex omtoveren tot dé creatieve broedplaats voor ondernemers in Dordrecht. Geen standaard kantoorruimtes, maar units in verschillende formaten en vormen zoals kassen en chalets die het creatieve hart van de broedplaats vormen.

De Woondiversiteit, Delft

De Woondiversiteit biedt voor de komende tien jaar ruimte aan een mix van studenten, starters op de woningmarkt en statushouders onder één dak. Een thuis waarbij men elkaar op een slimme manier ondersteunt om een weg te vinden in de maatschappij en bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling.

De Woondiversiteit, Amsterdam

Villex heeft in samenwerking met de gemeente Amsterdam De Woondiversiteit Amsterdam ontwikkeld. Het voormalig pand van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is getransformeerd naar 116 kamers, die zijn bestemd voor studenten, statushouders en starters. Een bijzonder project waar jongeren met verschillende achtergronden elkaar stimuleren en helpen bij persoonlijke ontwikkeling en werken aan een mooie toekomst.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Voor meer informatie over transformatie kunt u contact opnemen met Ruben door te bellen naar 06-10993928.