Villex zoekt reguliere bewoners voor sociaal beheer in Zoetermeer

Aan de Vrouwenhuiswaard in Zoetermeer worden voor minimaal de komende 2 jaar zo’n 28 vergunninghouders geplaatst in de vier daarvoor bestemde huizen. Villex plaatst de vergunninghouders samen met 8 reguliere bewoners, die worden geselecteerd op basis van motivatie en betrokkenheid. Naast het plaatsen van de vergunninghouders en bewoners is Villex verantwoordelijk voor het beheer van de meerdere huizen.

De vergunninghouders

Tot nu toe hebben zes vrouwen, zeven mannen en een reguliere bewoner hun intrek genomen in de woningen aan de Vrouwenhuiswaard. Uiteindelijk worden in elk huis twee reguliere bewoners geplaatst, samen met zeven vergunninghouders, om de integratie zo goed mogelijk te laten verlopen. Reguliere bewoners zijn geplaatste bewoners met een Nederlandse achtergrond, die het aanspreekpunt voor de vergunninghouders en de buurt vormen. De huisvesting is verdeeld in twee vrouwen- en twee mannenhuizen, waar ook reguliere bewoners van hetzelfde geslacht zullen worden geplaatst.

Sociaal beheer

Naast het plaatsen van de vergunninghouders heeft Villex het complete beheer van het pand op zich genomen. Dit houdt in dat Villex tevens verantwoordelijk is voor de exploitatie, het sociale beheer en het selecteren van reguliere bewoners. Het integreren van de statushouders in de omgeving is hierbij ook een zeer belangrijk punt. Dit wordt onder andere gerealiseerd door de vergunninghouders met (betrokken) reguliere bewoners te combineren in één gebouw. Voor een vergoeding van €235,- per maand (inclusief gas, water en elektra) beschikken de reguliere bewoners over een eigen kamer.

Wil jij reguliere bewoner worden in Zoetermeer? Villex zoekt per direct nog drie mannelijke en drie vrouwelijke bewoners. Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen via 088-5320000.

De woonruimte kun je hier bekijken.

Terug naar overzicht