Villex is eerste leegstandbeheerder van Nederland met eigen stichting

Een sociaal maatschappelijk initiatief: Leegstandbeheerder Villex Vastgoedbescherming heeft een stichting opgericht om het sociale beheer naar een nóg hoger niveau te tillen. Bewoners kunnen zelf ideeën aandragen en uitvoeren om de leefbaarheid en saamhorigheid te verbeteren.

Villex donatie

Stichting Happy Villex Moments is een initiatief van de leegstandbeheerder. Villex beheert en beschermt vastgoed van gemeentes, woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren. Steeds vaker mixt de leegstandbeheerder verschillende doelgroepen zoals statushouders met studenten en spoedzoekers. Het bevorderen van sociale cohesie staat binnen deze zelfbeheerprojecten centraal. Bewoners zorgen zelf voor een schone en veilige leefomgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Onder zelfbeheer behoort ook het organiseren van activiteiten voor en met elkaar.

Ontstaan stichting Happy Villex Moments

Het idee van het oprichten van Happy Villex Moments is ontstaan om wat terug te doen voor bewoners en om nog meer goede buurt initiatieven te stimuleren door middel van de stichting. “Uiteindelijk beheren en beschermen bewoners het vastgoed voor ons en daar mag best wel eens iets leuks tegenover staan!”, aldus Charlotte Scholte marketeer bij Villex. “Het afgelopen jaar hebben wij voor de bewoners gedacht door zelf evenementen en activiteiten te initiëren en organiseren. Dit met succes. Met deze stichting geven wij bewoners de ruimte het initiatief te nemen en vergroten daarmee ook de betrokkenheid, want zeg nou zelf, op je eigen verjaardag wil je toch ook zelf bepalen wat je gaat doen en wie je uitnodigt?”.

Ideeën inzenden en stemmen

Alle bewoners van Villex kunnen vanaf 18 maart hun idee inzenden. De inzendingen geven antwoord op vragen als: Hoe kunnen we het integratietraject van vergunninghouders versnellen? Hoe creëren wij een nóg fijnere leefomgeving? Hoe kunnen wij omwonenden bij ons project betrekken? Door middel van een video of tekst kunnen bewoners hun idee online presenteren en zo stemmen werven. Op basis van het aantal stemmen wordt gekozen welke ideeën daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

Inkomsten en uitgaven

De eerste €1000,- is gedoneerd door Rob Olivier, directeur van Villex Vastgoedbescherming. Dagelijks komen er inkomsten bij. Rob Olivier: “Happy Villex Moments is er voor en door bewoners, daarom hebben wij besloten dat €5,- van het inschrijfgeld dat woningzoekenden betalen bij Villex, gedoneerd wordt aan de stichting.” Naast de uitgaven die gaan naar de uitvoering van de bewoners ideeën, denk aan: culturele bioscoop avonden, sportactiviteiten en taallessen, zal ook budget beschikbaar zijn binnen de stichting om de vastgoedeigenaar te blijven verrassen. “Wij merken dat groenonderhoud een aandachtspunt blijft onder de bewoners. Door gezamenlijke ‘opruim tuintjesdagen’ te organiseren creëer je saamhorigheid onder de bewoners met als resultaat een opgeruimde woonwijk! Dit zijn dan ook activiteiten die wij blijven organiseren”, aldus Rob Olivier.

Doneren? Neem contact op via marketing@villex.nl.

Terug naar overzicht