Villex biedt woonruimte aan vergunninghouders in Bergen

Het vastgoed aan ’t Molenweidtje 4-4a te Bergen staat op de gemeentelijke vastgoedlijst op de nominatie om te worden afgestoten. Tot er een nieuwe invulling voor het pand bekend is, zullen hier tijdelijk vergunninghouders worden gehuisvest. De eerste vijf mannelijke vergunninghouders zijn op 21 september 2017 ingetrokken. In de loop van de komende weken zullen er nog negen statushouders intrekken. Met deze aanpak speelt de gemeente in op de taakstelling om vergunninghouders te plaatsen.

De vergunninghouders hebben een huurovereenkomst voor de duur van vijf jaar. Het integreren van de vergunninghouders in de omgeving is hierbij een zeer belangrijk punt. In samenwerking met Stichting Vluchtelingenwerk en gemeente Bergen zal integratie en begeleiding worden ingericht.

De gemeente heeft het beheer uit handen gegeven aan Villex. Het pand biedt 14 woonruimtes verdeeld over het gebouw en het bijgebouw. Beide gebouwen beschikken over een woonkamer, welke compleet zijn ingericht met meubels, een keuken en (sanitaire)voorzieningen.

Door de ruime ervaring van Villex met het huisvesten van bijzondere doelgroepen, het mixen hiervan en het sociaalbeheer, heeft Villex haar expertise aangeboden bij de gemeente Bergen en zal zorgdragen voor de beheertaken van dit maatschappelijke project. Hierbij kan gedacht worden aan de communicatie met de gemeente en Stichting Vluchtelingenwerk. Villex is momenteel verantwoordelijk voor de huisvesting van vergunninghouders in 22 gemeenten.

Terug naar overzicht