Villex biedt jonge starters een kans op een woonruimte in uniek project

Het pand aan de Talmaweg 107 in Barendrecht wordt gebruikt voor het tijdelijk huisvesten van vergunninghouders en Barendrechtse starters. De eerste 6 vergunninghouders zijn maandag 13 maart ingetrokken. Vastgoedbeheerder Villex is de nieuwe eigenaar en coördineert naast de plaatsing van de vergunninghouders en de starters het sociale beheer.

Vergunninghouders

In zes kamers lag maandag een Hollands welkomstpakketje te wachten op de eerste zes mannelijke huurders. Eén Iraniër en vijf Eritrese vergunninghouders hebben hun intrek genomen aan de Talmaweg. Zij hebben elk een ingerichte kamer met bed, nachtkastje bureau, stoel en kast. Sommige van de voornamelijk jonge vergunninghouders wachten op gezinshereniging.

 

Wonen in een uniek project

Het integreren van de vergunninghouders is een belangrijk punt. Naast het huisvesten van de vergunninghouders, selecteert Villex daarom zeven starters op de woningmarkt uit de regio. De starters wonen samen met de vergunninghouders, op deze manier leert men van elkaars cultuur, eigenschappen, kennis en kunde. Een aantal geïnteresseerde hebben zich reeds gemeld. Villex verwacht een voorspoedige verhuur, er zijn slechts nog een klein aantal kamers beschikbaar.

 

Faciliteiten

Om het samen zijn te stimuleren heeft Villex twee gemeenschappelijke woonkamers compleet ingericht met meubels en is er onder andere een pingpong- en voetbaltafel aanwezig. De kamers variëren in oppervlakte tussen 12m2 en 16m2 en zijn bijna allemaal voorzien van een eigen wastafel. Voor een prijs vanaf €306,- per maand beschikt de starter over een eigen kamer. Deze prijs is exclusief servicekosten. Bij de servicekosten zit internet, televisie, schoonmaak van algemene ruimten, glasbewassing en kleine herstellingen inbegrepen.

 

Wil jij hier wonen? Villex zoekt nog bewoners. Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen via 088-5320000.

Terug naar overzicht