Villex beheert gaskoepels Rotterdam

De gaskoepels aan het Mallegat in Rotterdam-Feijenoord, eigendom van gemeente Rotterdam, hebben in de afgelopen jaren verschillende functies gehad. Na een onderdeel van de gasfabriek te zijn geweest, heeft dit monument onder andere ook gediend als geluidsstudio en boksschool. Sinds 19 juni 2017 heeft Villex het beheer in handen, dit zal zo blijven tot de gaskoepels een nieuwe invulling krijgen als Nederlands eerste eSports House.

Van antikraak naar game-hal

Tijdelijk heeft Villex aan de Persoonshaven 906-910 hier de initiatief dragers geplaatst, die hier op basis van antikraak werkt en aan zijn droom. De gaskoepels hebben samen een oppervlakte van ca. 100 m2 en zullen omgetoverd worden tot een broedplaats voor gamers en eSporters. De groene koepel zal dienen als game-hal voor eSport-competities en worden getransformeerd tot een tv studio. Fox Sports zal hier wedstrijden uitzenden en interviews houden. De kleinere blauwe koepel zal ook dienen als tv studio om onder andere het programma Inside eSports uit te zenden.

Bron: AD. (2017, 26 juli). Steun voor eSports House 010 in gaskoepels. Geraadpleegd van http://www.ad.nl/rotterdam/steun-voor-esports-house-010-in-gaskoepels~a12430b9/

Terug naar overzicht