Seminar – De succesformule van gemengd wonen

Dinsdag 28 mei organiseert Villex het seminar “De succesformule van gemengd wonen” op Landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal. Een seminar voor vastgoedeigenaren en iedereen die betrokken is bij de problematiek rondom spoedzoekers en het huisvesten daarvan op de krappe woningmarkt.

Het aantal sociale huurwoningen daalt, de vraag naar woonruimte bij spoedzoekers stijgt. Mensen die snel op zoek zijn naar een woning, maar niet in aanmerking komen voor urgentie kunnen geen kant op en moeten zelf op zoek naar een alternatief. Mensen in scheiding, vergunninghouders, studenten maar ook starters behoren onder andere tot deze groep en staan doorgaans te kort inschreven om een sociale huurwoning te vinden. Om toch een woning te vinden zijn spoedzoekers bereid hun woonwensen op te geven en met minder genoegen te nemen. Maar is dat aanbod er wel? En hoe kan dat gecreëerd worden?

Sprekers & programma

Tijdens het seminar komt niet alleen de theoretische kant van deze maatschappelijke uitdaging aan bod, maar kunnen bezoekers daadwerkelijk ervaren hoe gemengd wonen er in de praktijk uitziet. Sprekers en experts delen kennis en ervaring over het onderwerp. Het programma wordt afgesloten met interactieve sessies onder begeleiding van huismeesters en bewoners van gemengd wonen projecten. Ervaringen en gedachten worden op deze dag gedeeld met andere partijen die te maken hebben met dit vraagstuk. De bijeenkomst vindt plaats op Landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal, een plek waar sinds april 2016 het concept gemengd wonen door Villex wordt toegepast.

Programma: 

12.00-13.00: inloop- lunch en welkomstwoord
13.00-13.30: spreker 1
13.30-14.00: spreker 2
14.00-14.10: koffie break
14.10-14.40: spreker 3
14.45-16.00: interactieve sessies
16.00: borrel

(exacte programma volgt)

Voor wie?

Gemeenten, overheidsinstanties, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, beleggers en andere belanghebbenden die te maken hebben met de schaarste op de woningmarkt en het vraagstuk rondom het huisvesten van spoedzoekers.

Aanmelden

Het seminar wordt op 28 mei georganiseerd door Villex Vastgoedbescherming op Landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal, Dennenweg 6-8. Aanvang 12.00 uur – einde 16.00 uur.
Het bijwonen van dit seminar is kosteloos. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via U kunt zich aanmelden tot 1 mei 2019. Aanmelden

Heeft u vragen over het seminar? Neem dan contact op met Charlotte Scholte via charlotte@villex.nl of telefonisch op 06-81566405.

Villex heeft ervaring met het mixen van verschillende doelgroepen in onder andere: Bloemendaal, Delft, Middelburg en Amsterdam. 

Terug naar overzicht