Opening soon: De Woondiversiteit Amsterdam

Afgelopen maand is Villex gestart met de verbouwing aan het voormalig pand van de Voedsel- en Warenautoriteit aan de Hoogte Kadijk in het centrum van Amsterdam.

Woondiversiteit Amsterdam

De verbouwing van het pand zal binnen zes maanden gerealiseerd worden. In deze zes maanden wordt gebouw getransformeerd naar de “Woondiversiteit Amsterdam” en levert het 116 kamers op voor studenten, starters en statushouders.

De Woondiversiteit wordt een bijzonder project waar jongeren met verschillende achtergronden elkaar stimuleren, helpen bij persoonlijke ontwikkeling en waarbij zij samen werken aan een mooie toekomst. Zij leren hier van elkaars cultuur, eigenschappen, kennis en kunde.

Het pand bevindt zich midden in het stadscentrum van Amsterdam. Een prachtige locatie, op loopafstand van alle voorzieningen die het centrum van onze hoofdstad te bieden heeft en zo dichtbij dierentuin Artis dat je de leeuwen kan horen brullen.

De Woondiversiteit gaat bestaan uit vier verdiepingen met op iedere verdieping verschillende woonunits. De woonunits vormen een huis en ieder huis heeft een gemeenschappelijke leefkeuken waar bewoners kunnen koken, eten en relaxen. Op iedere verdieping is in het hart van het gebouw ook een gezamenlijke activiteitenruimte en op de begane grond is een extra activiteitenruimte van maar liefst 107 m2.

Ook wordt er een grote binnentuin gecreƫerd met gezellige zitplaatsen, tuintjes en sportfaciliteiten.

Kortom, de Woondiversiteit wordt een plek waar iedereen zich thuis gaat en waar veel van elkaar kan worden geleerd. Naar verwachting zal de Woondiversiteit Amsterdam in augustus 2019 haar deuren openen.

Benieuwd naar de voortgang van het project? Volg de ontwikkelingen op de voet via:

www.dewoondiversiteit.amsterdam

Terug naar overzicht