Nu Wonen maakt doorstart onder vlag Villex

Curator Heijnen van DVDW advocaten kiest Villex als partij om een doorstart van Nu Wonen te realiseren. De Rotterdamse makelaar Nu Wonen is op 12 januari jl. in staat van faillissement verklaard. Curator Evert Jan Heijnen vindt het belangrijk dat gedupeerde terecht kunnen bij een partij die hen weer naar rustig vaarwater kan leiden. Per 1 februari 2016 kunnen huiseigenaren rekenen op de eerste uitbetaling van de huur van Villex.

Rob Olivier, directeur van Villex, zegt blij te zijn met deze kans: “Nu Wonen is een bekende naam in de markt. Daar is heel veel marketing ingepompt, wellicht teveel.” Olivier is zich bewust van de ontstane negativiteit rondom Nu Wonen maar ziet de toekomst positief in: “Voor het faillissement zijn klachten ontstaan en achterstallige betalingen geweest, helaas kan Villex niet alle schulden en klachten op zich nemen. Daar is de curator de aangewezen partij voor. Wel zorgen wij in de toekomst voor een volledig beheer- en verhuurtraject waarbij betalingsafspraken worden nagekomen. Wij gaan er voor zorgen dat de huiseigenaren waarmee wij een nieuwe overeenkomst hebben afgesloten, de eerste van elke maand kunnen rekenen op uitbetaling van de huur met ingang van 1 februari 2016.”

 

Makelaar Nu Wonen heeft woningen verhuurd vanuit kantoren in Rotterdam, Hoogvliet, Dordrecht, Spijkenisse en Hellevoetsluis. Op het moment van faillissement heeft Nu Wonen nog zo’n 200 woningen in beheer. De aangewezen curator kiest voor een doorstart met Villex Vastgoedbescherming omdat de leegstandbeheerder al jarenlang een betrouwbare vastgoedpartij is. Villex is actief door heel Nederland met zo’n 3000 panden in beheer. De leegstandbeheerder beschermt en transformeert (maatschappelijk) vastgoed sinds 2001. Momenteel bestaat Villex uit drie vestigingen waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Barendrecht. “Onze deskundigheid op het gebied van tijdelijk verhuren op basis van de leegstandswet en beheer van woningen heeft zijn sporen verdiend bij niet alleen particulieren,  maar ook bij veel gemeenten en woningcorporaties”, aldus Rob Olivier.

Uit eerdere berichten blijkt dat tientallen huiseigenaren nog op geld wachten van de failliet verklaarde makelaar. Uit onderzoek van de curator moet nog blijken wat er gebeurd is met de achterstallige betalingen.

Terug naar overzicht