Kennissessie: Huisvesting bijzondere doelgroepen

Op donderdag 21 oktober organiseerde we in ons project: Het Hospitaal, een kennissessie over de tijdelijke huisvesting van bijzondere doelgroepen.

Het Hospitaal is een tijdelijke plek voor startende Rotterdamse studenten, starters en statushouders. Zij wonen hier op basis van tijdelijke verhuur midden in het centrum van Rotterdam, tot dat het Havenziekenhuis wordt doorontwikkeld door eigenaar Vervat Vastgoed.

Villex Vastgoedbescherming beheert het gebouw samen met een huismeester, captains en maatschappelijk betrokken bewoners en ondernemers. Samen zorgen zij er voor dat het voormalig ziekenhuis een bruisende plek blijft en dat het achteruitgang van het gebouw wordt voorkomen.

Op uitnodiging waren diverse gemeenten en woningcorporaties aanwezig om te kijken hoe er in het project een tijdelijke plek voor statushouders en studenten wordt geboden. Maar ook om met elkaar ervaringen uit te wisselen over huisvesting in tijdelijke projecten zoals bijvoorbeeld het voormalig Havenziekenhuis. Diverse bewoners vertelde hoe het is om in Het Hospitaal te wonen en de gemeente Rotterdam vertelde over het proces van de huisvesting van de statushouders. Als afsluiter van de middag gaven bewoners samen met Villex een rondleiding door het gebouw.

Uit de kennissessie ontstonden nieuwe en creatieve ideeën voor andere leegstaande plekken in het land, maar ook voor de locatie Het Hospitaal. Al met al een geslaagde middag!

Wilt u ook eens in de keuken van één van onze projecten kijken? Stuur mij dan gerust een bericht op charlotte@villex.nl

Terug naar overzicht