“Het doet er niet toe wat er onder de boom ligt, maar wat eromheen gebeurt.”

Woonconsulent voor de Woondiversiteit zijn, is zeer uitdagend. Het is een complex, maar prachtig project om dagelijks aan te mogen werken. Het is een project waar ik veel van leer. Het mixen van verschillende culturen is op papier makkelijker dan in praktijk. Gaandeweg leert men en passen we het beheerplan aan waar nodig is.

Het doel van het project is om de integratie van statushouders te bevorderen, door ze met leeftijdgenoten samen te laten wonen en ze samen activiteiten te laten ondernemen zodat ze van elkaar kunnen leren. De praktijk leert nu dat het organiseren en samen uitvoeren van activiteiten en evenementen vooral uitproberen en evalueren is. Wat vinden bewoners wel leuk en wat niet? Wat is het beste tijdstip voor een activiteit? Welke marketing- en communicatie middelen werken het best? Hoe krijg je hoogste opkomst?

 

Zo hadden wij voor het kerstevent op 12 december slechts een paar aanmeldingen ontvangen en ging ik zonder enige verwachting naar de Woondiversiteit. Ik was eigenlijk bang dat ik maar met een paar bewoners verdeeld over 3 verdiepingen een kerstboom ging optuigen… Maar eenmaal daar, zag ik op elke verdieping bewoners in- en uitlopen! We zijn direct begonnen met het neerzetten van de kerstbomen met de bijbehorende versieringen en natuurlijk wat lekkers om te eten en drinken. De opkomst was veel hoger dan verwacht.

Aan het einde van de middag was het dan ook zo mooi om te zien dat er in elke woonkamer bewoners enthousiast met elkaar kerstbomen aan het versieren waren.

De woonkamer met de mooiste boom kon een groot kerstpakket winnen.

In tegenstelling tot het aantal aanmeldingen bleek het event wel degelijk te leven, dit gaf ons een goed gevoel. Wat ik nu heb geleerd is dat je een event of activiteit altijd door moet laten gaan, ongeacht het aantal aanmeldingen. Op het moment zelf komen bewoners vanzelf de kamers uit. Een ronde door het pand lopen op het moment van het event en direct bewoners uitnodigen helpt daarbij ook.

 

De bewoners van unit 95, van harte gefeliciteerd met jullie kerstpakket! Wij kijken met vol enthousiasme uit naar het volgende event.

Terug naar overzicht