Bijzondere samenwerking biedt kwetsbare jongeren meer kans op een woning

Villex Vastgoedbescherming, de gemeente Dordrecht, en woningcorporatie Trivire gaan samenwerken om kwetsbare jongeren, die hier eerder niet of nauwelijks voor in aanmerking kwamen, een kans te geven op een woning. De partijen willen op jaarbasis zo’n 10 jongeren die tijdelijke huisvesting van 6 tot 12 maanden zoeken een kans geven zich opnieuw in de maatschappij te vestigen en naar geschikte vervolghuisvesting te zoeken. Het doel is dat de jongeren met een zetje in de rug zelfstandig kunnen wonen. Voorwaarde voor het krijgen van de woning is wel dat de jongeren begeleiding accepteren.

Een duwtje in de rug is soms voldoende

Wethouder Peter Heijkoop: “Deze groep jongeren heeft het moeilijk op de woningmarkt. Ze staan meestal jarenlang ingeschreven in Woonkeus, maar voldoen niet altijd aan de strenge eisen. Zo hebben zij bijvoorbeeld in hun netwerk geen personen die borg willen staan. Ook komen zij vaak niet in aanmerking voor urgentie. Daarnaast hebben zij lichte begeleiding nodig. Allemaal factoren die hun zoekproces naar een woning vertragen. Met deze samenwerking geven we de jongeren een duwtje in de rug en weer nieuw perspectief.”

Eerste kandidaat geplaatst

Inmiddels heeft de eerste bewoner zijn sleutels ontvangen en is druk bezig met klussen in zijn nieuwe woning. Villex is bij hem lansgegaan, we stelde hem een paar vragen:

Vertel wie ben jij (naam, leeftijd, hobby’s etc.)?

”Ik ben Lennart, 30 jaar en woon in Dordrecht. Momenteel is mijn grootste hobby klussen aan mijn nieuwe huis!”

Twee weken geleden heb je de sleutel gekregen, wat betekent deze woning voor jou?

”Het voelt goed om een nieuwe start te kunnen maken na een lange zoektocht van 2,5 jaar. Weer kunnen focussen op de positieve aspecten van het leven.”

Is de woning al af of ben je nog bezig?

”Ik ben zeker al een eind, de woonkamer is zo goed als af. Maar ik moet zeker nog wel even hard werken om de rest van het huis af te krijgen.”

Heb je al kennis gemaakt met de buren?

”Ja, zeker. Het is een gezellige, rustig wijk. Iedereen kent hier elkaar wel een beetje, dit geeft ook een fijn gevoel. Aan beide kanten naast mij wonen vrij jonge mensen. Regelmatig zeggen we elkaar gedag en hebben we hier en daar een praatje.”

Hoe ervaar jij het contact met Villex en gemeente Dordrecht?

”Goed, ik ben enorm blij dat ik een woning heb kunnen krijgen en kan starten met een nieuwe begin. ”

Lennart, wij wensen je veel succes in je nieuwe woning!

 

Hier vind je het laatste aanbod antikraak in Dordrecht.

Terug naar overzicht