Login Mijn Villex

UCR Students

English

Villex - https://www.villex.nl/uploads/cgblog/id3/artikelklein.jpg

Het verschil tussen antikraak en tijdelijke huur

jan 13, 2016

Bruikleen, huren, antikraak, tijdelijke ruimte: woorden die nog wel eens door elkaar gebruikt worden. Wat is het en wat houdt antikraak en tijdelijke huur in? Het leek ons niet overbodig om de kenmerken van deze contractvormen eens voor je op een rijtje te zetten.

 

 

Tijdelijke huur

  Antikraak

Geen online aanmeldingskosten

Per direct beschikbaar

Prijs vanaf € 235,- p.m. excl. GWL

 

Mogelijkheid aanvraag huursubsidie

 

Woongarantie van min 6 maanden

 

Opzegtermijn

3 mnd

1 mnd

Prijs maximaal € 235,- p.m. incl. GWL

 

 

Antikraak

Als je een antikraak ruimte in gebruik neemt via Villex, ben je een bruiklener. Antikraak is geen huur, maar een flexibele contractvorm die jou de mogelijkheid biedt goedkoop en avontuurlijk te wonen of werken. Antikraak wordt vaak toegepast op bijzondere gebouwen. Een voordeel hiervan is dat jij op hele toffe locaties kunt wonen of werken! Denk aan een klaslokaal in een schoolgebouw middenin het centrum, een appartement, woonboot of vrijstaande woning! Je hebt al een antikraak woon- of werkruimte vanaf €165,- per maand exlcusief of €235,- per maand inclusief gas, water en elektra. Je betaalt de bruikleenvergoeding per persoon. Voor een antikraakruimte moet je een minimaal aantoonbaar inkomen hebben van €500,- per maand. Er geldt een wederzijds opzegtermijn van een maand, helaas weten wij vooraf niet hoelang je ergens kunt wonen of werken. Je kunt geen huurtoeslag aanvragen voor een antikraakwoning.  

Vind hier jouw antikraak woonruimte! Voor werkruimtes klik hier.

 

Tijdelijke huur 

Ben je op zoek naar iets meer zekerheid met betrekking tot de looptijd van je contract? Dan kun je een woning tijdelijk huren op basis van de leegstandswet. Je hebt een minimale woongarantie van een half jaar. Vaak staan deze woningen te koop of moeten de woningen tijdelijk worden beheerd tot sloop of renovatie. Aanvragen van huursubsidie is mogelijk mits het een zelfstandige woning betreft. Je hebt een aantoonbaar inkomen nodig van minimaal 2,5 keer de huurprijs. Wij hebben een opzegtermijn van 3 maanden, jij kunt de woning na het halve jaar per maand opzeggen. De huurprijs kun je in tegenstelling tot bij antikraak delen met een medebewoner.

 

Vind hier jouw woonruimte op basis van tijdelijke huur! Kijk Ben je op zoek naar een toffe werkruimte? Kijk dan hier. 

 

Wil jij meer informatie over ons aanbod of heb je interesse in een ruimte? Neem dan gerust contact met ons op of vul hier het gratis aanmeldformulier in.

Vragen?
Neem contact op met Villex
Algemeen
Of stel je vraag via:
Villex - Twitter Villex - Facebook