Villex Sleutels download documenten

Download documenten

De eerste stap naar een ruimte via Villex is gemaakt. Voor het intakegesprek dien je een aantal documenten vooraf te uploaden in Mijn Villex.

Akte van borg

Ga je voor ons wonen of wil je graag een werkruimte? Dan willen wij dat er iemand voor jou garant staat, onze voorkeur gaat uit naar familie. Dit is verplicht ongeacht jouw inkomen en leeftijd. De borgsteller is mede aansprakelijk voor het nakomen van afspraken en staat garant voor de betalingsachterstand en kan tussentijds niet opzeggen.
Ook moet de borgsteller aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet er een aantoonbaar inkomen zijn (minimaal 2.5x de huurprijs met een minimum van €1000,-p/m), moet de borgsteller woonachtig zijn in Nederland en in bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Wanneer jij alle gemaakte (betalings-) afspraken nakomt hebben wij ook geen contact met de borgsteller.

Download Akte van borg hier

Werkgeversverklaring

Ben je in loondienst? Dan vragen wij een werkgeversverklaring, dit is een weergave van je inkomenssituatie. Hierin staat onder andere je jaarinkomen, dienstverband en of je werkgever jou bijvoorbeeld een lening verstrekt.

Download Werkgeversverklaring hier

Verhuurdersverklaring

Wanneer je eerder hebt gehuurd vragen wij een verhuurdersverklaring. Je kunt dit zien als een verklaring van ‘goed gedrag’. Hierin verklaart je vorige verhuurder onder meer of er wel of geen sprake is geweest van een betalingsachterstand en/of overlast. Je kunt dit document hier downloaden, laten invullen door je verhuurder en uploaden in Mijn Villex.

Download Verhuurdersverklaring hier

Inkomensverklaring

Sinds 1 januari 2018 zijn de wetten en regels van het passend toewijzen weer aangepast. Deze regels gelden alleen voor de woningen die onder tijdelijke verhuur vallen, dus reageer je op een woning die waarbij de huurprijs onder de €710,68 valt dan gelden deze regels voor jou. Met uitzondering van kamers. Bij woningen op basis van antikraak zijn de toewijzingsregels niet van toepassing.

Wat zijn de grenzen ook al weer?

€ 23.725 voor éénpersoonshuishouden
€ 32.200 voor meerpersoonshuishoudens onder de AOW-leeftijd

Hoe kom ik aan zo’n formulier?

Om er zeker van te zijn dat jij de woning mag huren, vragen wij je om tijdens het intakegesprek een inkomensverklaringen (IBRI) mee te nemen. Op dit formulier staat aangegeven wat jouw jaarinkomen van vorig jaar was. Is dit onder de grens? Dan mogen wij je de woning toewijzen.
Het formulier kun je aanvragen op de website van de Belastingdienst. Klik hier om stapsgewijs te zien hoe je het document kunt afdrukken.

Let op: Alleen de meest recente IBRI wordt geaccepteerd

Download IBRI

Heb je de formulieren ingevuld? Upload ze dan in Mijn Villex onder het kopje ‘Mijn dossier’ (hier kun je inloggen naar Mijn Villex).

Terug naar overzicht