Villex en stichting DOCK Dordrecht openen nieuw ondernemerscentrum in Dordrecht

Het creatieve ondernemerscentrum ‘Het Gewest’ zal donderdag 21 april officieel worden geopend. Verhuurorganisatie Villex zal in samenwerking met stichting DOCK Dordrecht – het netwerk van de creatieve sector in de Drechtsteden – de openingshandeling uitvoeren. Het voormalige kantoorpand aan de Kromhout 118 is volledig getransformeerd waarbij onder andere ateliers, kantoren en studio’s zijn gerealiseerd.

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw

Directeur van Villex Rob Olivier zal 21 april samen met Maarten Wijk, voorzitter van DOCK, het pand officieel openen aan de Kromhout 118 te Dordrecht.  Het Gewest is een 1500 m2 groot bedrijfsverzamelgebouw met plek voor zo’n 42 ondernemers. Naast kantoorruimtes is het gebouw ideaal voor de creatieve sector, met diverse creatieve ruimtes als kassen en chalets. Het gebouw is voorzien een koffiecorner, vergaderruimtes, bemande receptie, beveiligde parkeerplaats en WIFI.

Villex

Het Gewest wordt op dit moment beheert door Villex. Door heel Nederland verhuren zij diverse woon- en werkruimtes. In Het Gewest vervult Villex naast de rol van verhuurder tevens ook de rol van huismeester. Directeur Rob Olivier is enthousiast over het project. “Creatief ondernemerschap steunen wij graag bij Villex. Door dit creatieve centrum op te zetten hopen wij veel bedrijven een kickstart te kunnen geven. “ Het beheer zal zeker niet op afstand gebeuren, verzekert hij .”Met ons kantoor in Het Gewest  zorgen we ervoor dat het project ook echt een succes wordt.”

Stichting DOCK Dordrecht

Stichting DOCK Dordrecht heeft tot doel de positie van de creatieve sector in de Drechtsteden te versterken en de bedrijvigheid van de sector te verbeteren. DOCK is niet voor niets betrokken bij de opening van Het Gewest. “Het Gewest is een goed initiatief. Het biedt de kans voor de creatieve sector op een nieuwe broedplaats en op de gelegenheid elkaar te ontmoeten en te inspireren. Met de zekerheid van vaste huur, goedkoop en flexibel”, aldus voorzitter Maarten Wijk.

Huren in Het Gewest

Per direct biedt Het Gewest diverse werkruimtes op basis van vaste huur vanaf €175,- per maand. Geïnteresseerden voor een bezichtiging kunnen contact opnemen met Villex via 0180-532000 of kijk hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht