Opfriscursus brandpreventiepakket: wat is het precies en hoe werkt het?

Villex is KLB-gecertificeerd en zorgt voor optimale veiligheid bij haar huurders en bruikleners door onder andere het brandpreventiepakket te verstrekken. Om de brandveiligheid kennis optimaal te houden heeft Villex als team, een opfriscursus gehad van een doorgewinterde brandweerman. Hierin werd onder andere uitgebreid besproken waarvoor het brandpreventiepakket dient en hoe je het gebruikt.

opfriscursus brandpreventie villex

Wat zit er in het brandpreventiepakket van Villex

Een rookmelder

Een echte musthave in elke woning! Een brandje heeft slechts maar een paar minuten nodig om te escaleren. Grote kans dat als jij ligt te slapen, er geen flauw benul van hebt dat er ├╝berhaupt iets staat te branden. Dan is daar de rookmelder om jou te waarschuwen!

Wat is de beste plek in huis voor de rookmelder?

In het trappengat en in de slaapkamers.

Koolmonoxidemelder

Geen pretje als deze stof in jouw woning dwarrelt… Zo’n melder is van groot belang voor jouw veiligheid. Mocht de stof aanwezig zijn in jouw woning, dan gaat de melder af bij 25 PPM. Dit is ruim voordat het gevaarlijk wordt, de stof wordt pas dodelijk tussen de 65 en 80 PPM.

Wat is de beste plek in huis voor de koolmonoxidemelder?

De melder hang je op in een omtrek van 2 meter van het toestel (CV/geiser/gaskachel) en op een hoogte van 1.50 m / 2 m zodat het snel gesignaleerd kan worden.

Poederblusser

In het pakket zit ook een ABC poederblusser. Deze wordt ingezet als het brandgevaar zeer hoog is of in ruimtes waar het poeder geen direct nadelige effecten heeft op de omgeving. De ABC poederblusser heeft een mengsel van ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat en is geschikt voor vaste stof-, vloeistof-, en gasbranden

Wat is de beste plek in huis voor de poederblusser?

Op een zichtbare plek in de keuken, waar je hem direct kan pakken in geval van nood.

Blusdeken

Een vlam in de pan doven? Dan is een blusdeken handig om bij de hand te hebben! Let er wel op, dat als je de vlam wilt doven, de deken dubbel vouwt en je handen afgeschermd zijn van de brand!

Wat is de beste plek in huis voor de blusdeken in huis?

Ook op een zichtbare plek in de keuken, waar je hem direct kan pakken in geval van nood.

Weetje van de brandweer

Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat van alle elektrische apparaten, de wasdroger het vaakst een woningbrand veroorzaakt. Op plek nummer twee staan de stekkers die onnodig in het stopcontact gelaten worden. Wees dus gewaarschuwd!

Terug naar overzicht