Betaalbaar wonen op een toplocatie in Alphen, Linda is de eerste bewoner en vertelt er meer over

De JAZZ Woondiversiteit in Alphen aan den Rijn is een project voor Alphense jongeren in de leeftijdscategorie van 18- 28 jaar die op zoek zijn naar een betaalbare woonruimte in deze tijd van woningnood.

Linda eerste bewoner Alphen aan den Rijn Villex prjoject

Jazz wat staat voor Jonge Alphenaren Zoeken Zelfstandigheid is een bijzonder concept wat bijdraagt aan de zelfstandigheid van jonge Alphenaren en waar je voor een betaalbaar bedrag toch op een mooie locatie woont.

De Jazz Woondiversiteit is in volle gang en inmiddels heeft de eerste bewoner haar contract getekend en de sleutels in ontvangst mogen nemen. Een momentje om niet zomaar voorbij te laten gaan! Villex besloot daarom om de eerste bewoner te interviewen.

Linda is de eerste bewoner van De Jazz Woondiversiteit en ook nog eens de eerste captain. Als Captain is zij verantwoordelijk voor de verdieping/unit en zorgt ze er op haar manier voor dat De Woondiversiteit het doel van community building bereikt. In De Woondiversiteit zijn er meerdere captains met ieder een verantwoordelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld zijn veiligheid, schoonmaak of tuinonderhoud. In ruil hiervoor ontvangt een captain ook nog eens een huurkorting.

Vertel, wie ben jij?

Ik ben Linda Salemink, 19 jaar oud, en zit momenteel zonder werk omdat ik bij de Ziggo Dome achter de bar werk. Ik werk bij een cateringbedrijf voor leuke evenementen Ik heb tot februari 4 jaar lang bij de Jumbo gewerkt met uiteindelijk een leidinggevende functie. Ik was toe aan iets nieuws en vond de uitdaging bij de Ziggo Dome heel interessant. Momenteel volg ik ook de opleiding Sociaal maatschappelijke dienstverlening in Leiden. Ik zou in principe wel in Leiden kunnen wonen, maar ik vind Alphen een fijne stad. Ik ben een geboren en getogen Alphenaar. Ik heb mijn familie en vrienden hier; en de rest van mijn leven ook. Wat ik nog meer graag doe is bijvoorbeeld uitgaan met vrienden, lunchen en een ”terrasje pakken”. Ook vind ik het leuk om met vrienden dagjes weg te gaan, maar ook lekker bankhangen en kletsen.

Hoe ben je terecht gekomen bij De Jazz Woondiversiteit?

Via een artikel in de krant die mijn vader toegestuurd had. Hij vond het wel iets voor mij. Ik heb mij toen aangemeld en mijn zus ook. Mijn eerste indruk was heel leuk! Klein maar fijn! Ik vind het echt heerlijk om in een klein coconnetje te zitten.

Wat sprak je aan?

Het samenwonen met huisgenoten vond ik een leuk idee. Ik heb kort gewoond op Curaçao en daar ook samengewoond met huisgenoten. Je bouwt er leuke vriendschappen en banden mee op. Dus eigenlijk is het samenwonen, maar toch op jezelf. Ik ben een ontzettend mensenmens, dit maakt het dus een stuk leuker dan alleen te moeten wonen.

En je bent ook de eerste captain, waarom sprak jou dit aan?

Ik denk dat het bij mij past omdat ik bijvoorbeeld bij de Jumbo het ook leuk vond om mensen aan te sturen. Ik zie het ook als een mooie training voor mezelf en mijn opleiding om kennis op te bouwen in hoe je dingen positief kan verwoorden etc. Daarnaast lijkt het mij ook een mooie uitdaging, maar natuurlijk spreekt de leuke huurkorting mij ook aan!

Wat is jouw doel als captain?

Op een gezellige manier met elkaar kunnen opschieten, schoonmaakschema’s opstellen en op positieve manieren mensen benaderen. Eigenlijk alles positief houden. Ik hou ervan om dingen met humor op te lossen. Als bijvoorbeeld iemand het schoonmaakschema niet zou naleven, zou ik er eerder een grapje over maken zodat het positief blijft, maar toch zijn doel bereikt.

Wanneer is jouw rol als bewoner/ captain geslaagd?

Zo, dat is een goeie vraag. Ik denk als iedereen mij waardeert en respecteert, als ik wat te zeggen heb.

Wil je nog iets kwijt?
Ik heb er ontzettend veel zin! Ik ben super excited om mijn kamer te mogen inrichten en er echt mijn plekje van te maken!

Nieuwsgierig geworden?

Villex biedt speciaal voor jou als jonge Alphenaar betaalbare woonruimte aan waar je samen kunt wonen met leeftijdsgenoten. Wil jij als Captain of reguliere bewoner deelnemen aan het project De Jazz Woondiversiteit? Grijp je kans, nog een paar kamers beschikbaar in dit toffe project! Meld je daarom snel aan.

Terug naar overzicht