Antikraak en tijdelijke huur

Antikraak is geen huur, maar een flexibele contractvorm die jou de mogelijkheid biedt goedkoop en avontuurlijk te wonen of werken.

Het doel van antikraak is om vastgoed te beschermen tegen kraak en vernieling gedurende dat het pand leeg staat. Een voordeel hiervan is dat jij op hele toffe locaties kunt wonen of werken want het wordt vaak toegepast op bijzondere gebouwen. Denk aan een klaslokaal in een schoolgebouw middenin het centrum, een verdieping in een kantoorpand of ‘gewoon’ een appartement, woonboot of vrijstaande woning!

 

Een paar punten op een rij over antikraak:

  • Als je een antikraakruimte in gebruik neemt via Villex, ben je een bruiklener (geen huurder);
  • Je hebt al een antikraak woon- en/of werkruimte vanaf € 192,- p.m. exclusief of vanaf € 267,- p.m. inclusief;
  • Je betaalt de bruikleenvergoeding per persoon;
  • Voor een antikraakruimte moet je een minimaal aantoonbaar inkomen hebben van € 500,- per maand;
  • Er geldt een wederzijds opzegtermijn van 28 dagen, helaas weten wij vooraf niet hoelang je ergens kunt wonen of werken;
  • Je kunt geen huurtoeslag aanvragen voor een antikraakwoning.

 

Vind hier jouw antikraak woonruimte! Voor werkruimtes klik hier.

Het verschil

 

Antikraak en tijdelijk huren levert vaak verwarring op. Wat houdt antikraak en tijdelijke huur in en wat is het verschil? Het leek ons niet overbodig om de kenmerken van deze contractvormen voor je op een rijtje te zetten.

Tijdelijke huur Antikraak
Geen online aanmeldingskosten
Per direct beschikbaar
Prijs vanaf € 192,- p.m. excl. g/w/l
Prijs € 267,- p.m. incl. g/w/l
Mogelijkheid aanvraag huursubsidie
Woongarantie van min. 6 maanden
Opzegtermijn 3 maanden 1 maand

 

Tijdelijke huur

 

Ben je op zoek naar iets meer zekerheid met betrekking tot de looptijd van je contract? Dan is tijdelijk huren een goede oplossing voor jou! Tijdelijk huren gaat op basis van de leegstandswet. Met een tijdelijk huurcontract heb je een minimale woongarantie van een half jaar. Vaak staan deze woningen te koop of moeten de woningen tijdelijk worden beheerd tot sloop of renovatie. Aanvragen van huursubsidie is mogelijk, mits het een zelfstandige woning betreft. Bij een zelfstandige woning heb je een eigen keuken en sanitaire voorzieningen.

 

Wij hebben een opzegtermijn van 3 maanden, jij kunt de woning na het halve jaar per maand opzeggen. De huurprijs kun je in tegenstelling tot bij antikraak delen met een medebewoner.

 

Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke huurwoning, mag je inkomen niet hoger zijn dan de gestelde inkomensgrens. Dit geldt voor alle sociale huurwoningen met een huurprijs lager dan € 710,- per maand. Je moet dit kunnen aantonen met een IBRI 2020 (inkomensverklaring van belastingdienst).

 

Vind hier jouw woonruimte op basis van tijdelijke huur!

 

Wil jij meer informatie over ons aanbod of heb je interesse in een ruimte? Neem dan gerust contact met ons op of vul hier het gratis aanmeldformulier in.

Terug naar overzicht