Het doel van antikraak is om vastgoed te beschermen tegen kraak en vernieling gedurende dat het pand leeg staat. Een voordeel hiervan is dat jij op hele toffe locaties kunt wonen of werken want het wordt vaak toegepast op bijzondere gebouwen. Denk aan een klaslokaal in een schoolgebouw middenin het centrum, een verdieping in een kantoorpand of ‘gewoon’ een appartement, woonboot of vrijstaande woning!
Vind hier jouw antikraak woonruimte! Voor werkruimtes klik hier.
Antikraak en tijdelijk huren levert vaak verwarring op. Wat houdt antikraak en tijdelijke huur in en wat is het verschil? Het leek ons niet overbodig om de kenmerken van deze contractvormen voor je op een rijtje te zetten.
Ben je op zoek naar iets meer zekerheid met betrekking tot de looptijd van je contract? Dan is tijdelijk huren een goede oplossing voor jou! Tijdelijk huren gaat op basis van de leegstandswet. Met een tijdelijk huurcontract heb je een minimale woongarantie van een half jaar. Vaak staan deze woningen te koop of moeten de woningen tijdelijk worden beheerd tot sloop of renovatie. Aanvragen van huursubsidie is mogelijk, mits het een zelfstandige woning betreft. Bij een zelfstandige woning heb je een eigen keuken en sanitaire voorzieningen.
Wij hebben een opzegtermijn van 3 maanden, jij kunt de woning na het halve jaar per maand opzeggen. De huurprijs kun je in tegenstelling tot bij antikraak delen met een medebewoner.
Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke huurwoning, mag je inkomen niet hoger zijn dan de gestelde inkomensgrens. Dit geldt voor alle sociale huurwoningen met een huurprijs lager dan € 710,- per maand. Je moet dit kunnen aantonen met een IBRI 2020 (inkomensverklaring van belastingdienst).
Vind hier jouw woonruimte op basis van tijdelijke huur!
Wil jij meer informatie over ons aanbod of heb je interesse in een ruimte? Neem dan gerust contact met ons op of vul hier het gratis aanmeldformulier in.