Wonen in het historische Havenziekenhuis van Rotterdam

Ooit gedacht dat je kon wonen in het historische Havenziekenhuis van Rotterdam? Het kan al vanaf mei!

Havenziekenhuis van Rotterdam

Het Havenziekenhuis is een historische plek op een historische locatie in de binnenstad van Rotterdam. Al vanaf de opening in 1927 worden er hier bijzondere herinneringen gemaakt. De zeelieden die begin 20e eeuw terug kwamen met tropische ziekten, de tweede wereld oorlog waarbij het pand in de frontlinie lag maar niet werd getroffen, maar ook het onderdak wat het pand de afgelopen jaren bood aan maar liefst zes verschillende ziekenhuizen uit de regio.
Begin 2019 heeft Vervat Vastgoed het pand gekocht van het Erasmus MC. Tot de tijd dat het Rotterdamse vastgoedbedrijf het oude ziekenhuis, of een deel daarvan, gaat slopen voor nieuwbouw aan de Maas, mag Villex Vastgoedbescherming het beheren als: Het Hospitaal.

Het Hospitaal is opnieuw een plek waar herinneringen worden gemaakt door de samenwerking van drie partijen: Vervat, Villex en de gemeente Rotterdam. Studenten, starters en statushouders kunnen op deze prachtige historische locatie in het centrum van Rotterdam wonen en werken.

Het is opnieuw een plek waar verschillende partijen samenkomen en het beste uit elkaar naar voren halen. Zo is de begane grond helemaal ingericht voor startende Rotterdamse ondernemers en zullen o.a. kunstenaars hier hun atelier houden. De 1e etage is tot het derde kwartaal van dit jaar nog in gebruik door het Sint Fransiscus Gasthuis als polikliniek. Op de overige etages zijn woonruimtes ingericht voor de studenten, starters en statushouders die zich in het pand kunnen vestigen.

De originele ziekenhuis- en behandelkamers van het voormalig Havenziekenhuis zijn omgetoverd tot tijdelijke woonunits. De bewoners van het Hospitaal hebben allemaal een eigen kamer, delen de sanitaire voorzieningen en iedere verdieping heeft een gezamenlijke leefruimte. Daarnaast is er op de vijfde etage een shared kitchen, waar iedereen samen kan koken, eten en van het zonnetje kan genieten op het dakterras met fenomenaal uitzicht.

Op een aantal etages zijn nog een paar kamers voor zowel wonen als werken beschikbaar! Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van dit bericht? Kijk dan tussen ons aanbod voor de actuele beschikbaarheid van kamers!

Terug naar overzicht